Vendégeink részére a magas színvonalú fitnesz terem használata ingyenes. Sportolni, mozogni szeretőknek számos lehetőséget kínálunk: aerobik órák, vízi gimnasztika, Nordic Walking, szabadtéri sportpályák...

A modern fitness termemben testünket is karbantarthatjuk. Kardio- és erősítőgépek, szakmailag felkészült személyi edzők tanácsadással és edzés tervekkel minden korosztályt várnak.

Lehetőség van POLAR pulzusmérő órával végzett edzésre, melynek sajátossága abban rejlik, hogy az edzés első néhány percében, a bemelegítő szakaszban a speciális pulzusmérő óra meghatározza a vendég pillanatnyi, aktuális fizikai, mentális állapotának megfelelő pulzusszámmal kifejezett terhelési határokat, az OWN ZONE-t, a SAJÁT ZÓNÁT, ahol igazán hatékony a zsírégetés és aerob munkavégzés.

A fitness centrum falain kívül edzőink, animátoraink számos mozgáslehetőséget kínálnak a medencékben, sportpályákon, petanque pályán és a csónakázó tó körüli szervezett túrákon. Játékos kedvű és aktív vendégeket vetélkedőkre, családi sportprogramokra invitáljuk, azonban kevésbé sportos vendégeink is megtanulhatják a petanqueot vagy a Nordic Walkingot.

Személyi edzés

Az Ön személyi edzője egy olyan sokoldalúan felkészült fitness szakember, aki egyénre szabott programot tervez Önnek, figyelembe véve fizikai adottságait, egészségi állapotát, egyéni igényeit maximálisan szem előtt tartja. Munkája során elsősorban az egészségmegőrzésre, a „tökéletes közérzet” programjára helyezi a hangsúlyt .Segíti Önt az edzéstervezésben, a gépek célszerű használatában, segít abban, hogy az edzések változatosak legyenek és Ön jókedvvel hagyja el az edzőtermet.

Állapotfelmérés

Az edző első alkalommal felméri fizikai állapotunkat, életmódunkat és elérendő céljainkat. A gyakorlati felméréseket és a fittségi teszteléseket kardió gépeken, illetve izületkímélő erősítő gépeken végzik. Egy speciális pulzusmérő óra (Polar) segítségével az edző meghatározza a vendég pillanatnyi, aktuális fizikai, mentális állapotának megfelelő, pulzusszámmal kifejezett terhelési zónáját, ahol a leghatékonyabb a zsírégetés, és amelyben az edzés a legkíméletesebb számunkra. A következő lépés az erő és az izületi mozgékonyság felmérése.
Az állapotfelmérés megadja az Ön pillanatnyi edzettségi állapotát. Későbbi felmérések során összehasonlítási alapot nyújthat fejlődéséről.

Aerobik

Változatos, vidám és nagyon hatékony edzésmódszer többfajta kondicionális képesség (pl. állóképesség, erőállóképesség és koordináció) egyidejű fejlesztésére. Az alapos bemelegítést követően egy kardiórész következik, melyet az aerobik alaplépései, könnyen követhető mozgássorok tesznek egyszerűvé. Az óra második felében erősítő és nyújtó gyakorlatokat végzünk minden fő izomcsoportra.

Zsírégető edzés

Az aerobik alaplépései, az egyszerű, könnyen követhető mozgássorok, a folyamatos sarok- és térdhúzások teszik egyszerűvé. Az edzés hatékonysága: zsírégetés mellett a láb- és farizmok formálásában valamint az állóképesség fejlesztésében rejlik, izületi túlterhelés nélkül. 

TRX kiscsoportos edzés

Egyszerű, de nagyon hatékony edzésforma, ahol a vendég a saját testsúlyát használja fel az erősítéshez. Az ehhez használt eszköz a TRX= felfüggeszthető heveder a végén fogantyúkkal, amibe vagy a kezünket vagy a lábfejeinket rögzítjük és végzünk gimnasztikai gyakorlatokat Az izomerőt fejlesztő és tartásjavító gyakorlatok során a pulzusszám megemelkedik, olyan tartományban tartható, hogy elindul a zsírégetés, fejlődik az állóképesség. Nagy kalória felhasználása révén jelentős a zsírégető utóhatás is. Egész test edzése preventív módon kezdő és haladó csoportban!

Spinracing

Csoportos kerékpáredzés, zenére végzett intenzív mozgással. Az alsó végtagokon kívül a felsőtest izmait is erősíti egyidejűleg. Az edzés hatékonysága a zsírégetés mellett az állóképesség fejlesztésében rejlik, izületi túlterhelés nélkül. Hölgyeknek és uraknak egyaránt ajánljuk.

Has-láb-farizom edzése

Az óra célja: az alapos bemelegítést követően az alsó- és felsőtest izmainak erősítése, formálása súlyzóval, gumikötéllel, saját testsúllyal, nagyobb hangsúlyt fektetve az úgynevezett problémás női testrészekre (has, csípő, farizom, comb). Egy nő legyen kerek, de nem mindegy, hogy hol.

Köredzés

Változatos, vidám és nagyon hatékony edzésmódszer többfajta kondicionális képesség (pl: állóképesség és az erőállóképesség) egyidejű fejlesztésére. Csapatkovácsoló jellegű edzés, számos tornaszer bevetésével. Többfajta változata ismert, pl: mindenki együtt végzi a kör feladatait vagy mindenkinek van egy saját feladata = állomása, amit váltanak egymás között a résztvevők. Ha kevés ideje van mozogni, ezzel a módszerrel egységnyi idő alatt a legtöbb izmát dolgoztathatja meg!

Vízigimnasztika (ingyenes)

Előfordulhat, hogy valamilyen ortopédiai, traumatológiai probléma miatt valaki nem tud részt venni a szárazföldi tornán vagy idegenkedik attól. Ilyenkor ajánlatos a vízigimnasztika, hiszen a vízben az izületeket sokkal kevesebb terhelés éri, mint a szárazföldön, ugyanakkor állandó ellenállás mellett különböző eszközökkel (vízinudli, vízisúlyzó) végezzük a gyakorlatokat, így igen hatékony. A hangulatos zenére végzett szórakoztatógyakorlatok fejlesztik az izomerőt, a hajlékonyságot és a fizikai állóképességet.

Aquarelax

Egyéni víziterápia 10-15 percben. Lazító csendfürdő testnek és léleknek egyaránt. Miközben a vendég a felhajtóerőt megnövelő eszközök (vízinudli) segítségével a meleg vizben „súlytalanul” lebeg, a terapeuta kimozgatja a vendég kis izületeit és gerincoszlopát a lábától a „feje búbjáig” és masszírozással is próbálja a vendég teljes ellazulását segíteni.

Aquapad

Külső körülményeiben és hatásában hasonlít az aquarelaxhoz. Ez a terápia is egyénileg vehető igénybe, 30 percig tart, viszont ennél a kezelésnél a testnek szabadabb mozgást és így mélyebb ellazulást biztositó pad-eket (banánhéjszerű szivacsok tépőzárral) rögzítünk a testre. A súlytalan lebegés és vízi masszázs élménye felejthetetlen! Ajánljuk különösen a stresszben élő és feszes izomzatú vendégeknek.

Aquafitness (ingyenes)

A mélyvízben (kinti strandmedence), speciális felszerelésben (széles habszivacs övvel) történő aquajogging az egészséges ember fittségét elősegítő mozgásforma, mely nemcsak szórakozató, preventív edzés, hanem különböző betegségek, gerinc-és izületi bántalmak, asztma, túlsúlyosság, lúdtalp…esetén is kiválóan alkalmazható, orvosilag ajánlott. Terhes kismamák számára szintén előnyös, sőt úszni nem tudók körében is népszerű.

Nordic walking

Finn eredetű, speciális botokkal kísért gyaloglás a helyi csónakázótó körül, teljesítménykényszer illetve korhatárok nélkül. Aki tud járni, az a Nordic Walkingot is megtanulja!

Infraszauna

Az infraszauna a ma ismert leghatékonyabb méregtelenítő, immunrendszer erősítő és fogyasztó módszer. A fáradékonyságot megszűnteti, a fizikai és szellemi teljesítőképességet javítja. A berendezés 30 perces használata megfelel egy 15 km-es futótréningnek. Számos előnnyel rendelkezik a hagyományos (forró levegős vagy gőz) szaunákkal szemben. A bőr és a testszövetek nincsenek magas hőhatásnak kitéve. Az infravörös sugarak, melyek összetétele az UV sugárzás kivételével megegyezik a napsugarak hullámhosszával, mélyen behatolnak a testszövetbe és már 45-48°C hőmérsékleten is kb. háromszoros a verejték mennyisége, mint a hagyományos, magas hőmérsékletű szaunákban.

Szolárium

A napimádók a német minőséget képviselő Ergoline fekvő szoláriumokban pihenhetnek és barnulhatnak egyszerre.

Aquajogging (ingyenes)

A mélyvízben (úszómedence), speciális felszerelésben (széles habszivacs övvel) történő aquajogging az egészséges ember fittségét elősegítő mozgásforma, mely nemcsak szórakozató, preventív edzés, hanem különböző betegségek, gerinc-és izületi bántalmak, asztma, túlsúlyosság, lúdtalp…esetén is kiválóan alkalmazható, orvosilag ajánlott. Terhes kismamák számára szintén előnyös, sőt úszni nem tudók körében is népszerű.

Aquabike

Medencefalra csatlakozó, formatervezett, mélyvízben is használható pedálos sporteszköz. Az egyenletes, súlyterhelés nélküli körkörös mozgás az első lépcsőfok a térd, boka és csípősérülések rehabilitációjának.

Miközben ízületeinket a víz tehermentesíti, izmaink fokozottan dolgoznak és így a vízibiciklizés fejleszti a szív-, keringési-, és légzési rendszert is.
Szórakoztató és kíméletes edzés, melyet 150 cm–nél magasabb gyerekek is kipróbálhatnak.