Az exkluzív szaunavilág a nyugalom oázisa a fürdőben, ahol a szaunázás szerelmesei kedvükre válogathatnak a kínálatból.

Kinti és benti finn szaunák, bio szauna, gőzös szauna, gőzfürdők, aromakabinok, Kneipp medence és Jacuzzik gondoskodnak a testi-lelki felfrissülésről. Ez a világ olyan, mint egy gyöngyszem a fürdőn belül, egy kis sziget, ahol nyugalom uralkodik és a külvilág egy csapásra megszűnik.

Tapasztalja meg a különleges szauna felöntések élményét is: sárvári sós, mézes, gyümölcsös, jeges felöntésekben lehet része ősztől tavaszig.

A szaunavilág a nyugati szaunázási szokásokat követve fürdőruha-nélküli terület, melyet 12 év alatti gyermekek nem látogathatnak. Szaunalepedőt minden vendégünknek biztosítunk.

Finn szaunák (95- 100°C, felöntés minden fél órában)

A jó hangulat és a feszültségek oldódása mellett kedvezően befolyásolja bőrünk állapotát, edzi a szív- és vérkeringési rendszerünket, segít az izmok ellazulásában, a salakanyagok kiürülésében és nem utolsó sorban nagyon jó regenerálódási lehetőség. A rendszeres szaunázás tényleg csodákra képes. A legjobb csöndben, nyugodtan lazítani, miközben a forróság elvégzi a takarítást rajtunk és bennünk.

Soft szaunák

Akinek a klasszikus szauna túl forró, látogasson el lágyabb szaunáinkba! Itt 55-65 °C a hőmérséklet, viszont magas a páratartalom. Ez a hőmérséklet nem erőlteti meg a szívet, az érzékeny bőr és a labilis vérkeringés is jobban viseli. Legkésőbb húsz perc múlva viszont itt is ajánlatos a hideg, illetve langyos zuhany alá állni. Kiváló méregtelenítő, bőrápoló hatású.

Gőzfürdő

Segíti megőrizni egészségünket, szépségünket, illetve megkönnyíti a felüdülést, ellazulást. Az élvezeti hatások mellett köztudottan gyógyító ereje is van. A gőzfürdő használatával kezelhető az asztma, a reuma, a rekedtség, az izomfájdalmak és a keringési zavarok. A kozmetika területén való felhasználása is igen jelentős, nagyon ajánlott a használata az érzékeny bőr esetén, mivel a pórusok a meleg gőz hatására kitágulnak és kitisztulnak.

Aromakabinok

Az aromakabinokban az aromaterápia alapját az illóolajok képezik. Az aromák nemcsak a bőrbe bemasszírozva, hanem belélegezve is kifejtik jótékony hatásukat. A nyugtató illatoknak (kamilla, eukaliptusz, levendula) és a kellemes melegnek köszönhetően oldódik a stressz, csökken az álmatlanság. Az aromák szépségünket is szolgálják.

Kneipp-medence

A Kneipp-medence alja kavicsággyal borított, hideg vízével üdítőleg hat szaunázás közben, a gömbölyű kavicsokon való járkálással pedig szinte talpmasszázst végzünk. A hideg víz a bőrön keresztül hat az idegrendszerre, ezáltal jótékony hatást fejt ki az anyagcserére, az izomzatra és segíti a szervezet méreganyagoktól való megtisztítását.